BABEMARTINEZ

Du klarer å si velkommen

  • 01.02.2017, 16:58


//Bilder hentet fra google

Hele natten satt jeg våken og så på flukt, et program om flyktninger som går på Nrk. Det fikk meg til å tenke på hvor egoistisk jeg egentlig er, og hvor dritt den verden vi lever i er.

Jeg hadde som dere kanskje vet, klessalg hos meg for noen uker tilbake. Jeg solgte klær jeg hadde glemt at jeg hadde, og ikke engang hadde brukt. Jeg tjente ca 15.000kr. Jeg valgte å kjøpe meg en ny Mac, men denne gangen gikk jeg for en stor, og nye møbler som den kunne stå på og også et nytt sminkebord. Jeg var kjempe fornøyd med det jeg kjøpte, og angret ikke et eneste sekund selv om spesielt iMacen var ganske dyr.

Men så satt jeg å så på programmet flukt i hele natt, og jeg har så dårlig samvittighet at jeg ikke har lyst på tingene lenger. Hvorfor brukte jeg 15.000kr på ting til meg selv? Jeg hadde jo allerede møbler, og jeg hadde allerede en Mac? Hvorfor skulle jeg brukte de pengene på meg selv, når jeg har alt jeg trenger og mer enn det fra før av? 
Jeg er den største egoisten jeg vet om.
Jeg er 100% klar over at 15.000kr ikke hadde hjulpet alle som lever i krig, som er på flukt, og som lever i fattigdom, men det hadde hjulpet mer om jeg ga det til dem, enn om jeg behold de selv. Det hadde kanskje også hjulpet meg, for jeg hadde følt at jeg gjorde noe godt for noen andre.

Jeg er så egoistisk at det er helt sykt. Neste gang jeg har salg, så vet jeg hva pengene skal gå til - og det er IKKE til meg.

I dag er det over 65 millioner mennesker på flukt, for å prøve å få et bedre liv. De prøver å oppfylle drømmene sine om en bedre hverdag for både seg selv og familien sin, og de setter livet sitt på spill for å kanskje oppnå nettopp dette. Barn er halvparten av de som er på flukt.

Om du er imot flyktninger eller ikke, det er helt opp til deg, men jeg syntes vi alle burde prøve å se på oss selv i den situasjonen. Tenk frykten vi hadde følt, og hvor vanskelig det hadde vært. 

Norge har ikke sluppet inn så få flyktninger som de gjør nå, på hele 20 år. De som blir sluppet inn i Norge kan ikke språket, kjenner ingen som bor her, og flytter inn i en helt annet kultur enn det de er vant til. 

Så, som Leo sier i programmet;

Du klarer ikke å skape fred i verden, du klarer ikke å avskaffe fattigdom - men du klarer å si velkommen.
 

Bilder hentet fra google


Instagram; Babemartinez

Kontakt; babemartinezz@gmail.com

xoxo, Babemartinez

Victoria Larsen

01.02.2017 kl. 17:11
Så flott!

Babemartinez

01.02.2017 kl. 17:12
Victoria Larsen: Takk! :)

Judas Iscaroit

01.02.2017 kl. 17:13
Litt underlig at en "flyktning" som ikke vil tilbake til sitt eget land, driver med tvilsom sympati propaganda om en gjeng med økonomiske migranter er å dra strikken langt.

Hvis du skal få løst "flyktning problemet" trenger man kun å gå på de folk som fremmer konflikt. Det er journaliser og politiker. Dette så vi hvor bombe-dilla dem var i Libya. Må også ta med at NGOer ofte driver med propaganda for at land skal bli bombet. Igjen Libya, der George Soros styrt NGO fremmet fly forbud.

Så hvorfor skal vanlig folk få dumpet medias, politikere og NGOers galskap og problemer på oss? På toppen av at det forventer disse at vi betaler for det.

Nei. Avvise alt hva media, politikere og NGOere kommer med, det er en løgn.

Hege Kristin

01.02.2017 kl. 17:33
fint innlegg!

Sander

01.02.2017 kl. 21:43
Bra innlegg!

Hvis du går inn på denne siden, så kan du lese om flyktning leiren dadaab. Jeg og 4 andre laget denne siden gjennom et skoleprosjekt

http://dadaabdadaab.wixsite.com/dadaab
Babemartinez

Hei! Jeg er 15 år og kommer fra Oslo. I 2014 ble jeg mobbet, og etter det har livet mitt vært et evig kaos. Jeg har nå sittet hjemme i over 2 år, uten skole, med depresjon, angst, selvskading, spiseforstyrrelser, og jeg mistet lysten på livet. Men nå er det på tide å ta tak i livet mitt, og komme meg ut av dette helvete. Nå skal jeg få det bra igjen! Ingen sa det vil bli lett, men jeg skal klare det! Jeg tar dere med på reisen, så følg gjerne med på veien tilbake til en bedre hverdag!

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits